Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ România va avea autostradă cu GARDURI ELECTRICE

novinite
bulgaria, autostrada

Autoritățile din Sibiu iau în calcul amplasarea unor garduri electrice pe segmentele împădurite ale Autostrăzii A1 Sibiu-Orăștie, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului, după ce, în ultimele 48 de ore, doi urși pătruns pe carosabil și au fost accidentați mortal în zona Săliște.

Potrivit unui comunicat transmis luni corespondentului MEDIAFAX, de Prefectura Sibiu, prefectul Sibiului, Adela Muntean i-a chemat pe toți factorii implicați în gestionarea urșilor la sediul instituției, pentru a găsi rezolvare în cazul urșilor care au pătruns pe Autostradă. O recomandare a fost aceea ca vânătorii să efectueze „goane prin împingere”, dar este analizată și amplasarea gardurilor electrice.

Citește și: SURSE! Lupte grele la vârful PSD! Când i s-ar putea decide viitorul Vioricăi Dăncilă și ce atu are actualul premier

„Prefectul Adela Muntean a subliniat că este necesară îndepărtarea urșilor din apropierea autostrăzii, recomandând administratorilor fondurilor de vânătoare să intervină cu celeritate. Astfel, vânătorii vor efectua “goane de împingere” a urșilor spre zonele mai înalte. Totodată, a fost analizată posibilitatea amplasării unor garduri electrice pe segmentele împădurite ale autostrăzii, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Acestea nu sunt periculoase pentru animale și reprezintă o soluție eficientă de protecție a urșilor, dar și a oamenilor care circulă pe autostradă și riscă să fie implicați în accidente rutiere, din cauza urșilor intrați pe carosabil”, se arată în comunicatul transmis de prefectura Sibiu.

Doi urși care au ajuns pe carosabil pe Autostrada Sibiu – Orăștie, în zona Săliște, au fost accidentați mortal. Primul caz a fost în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, când animalul a fost lovit de o camionetă, iar în timpul nopții de duminică spre luni, un alt urs a fost accidentat mortal, de un vehicul. Nicio persoană nu a fost rănită, însă vehiculele necesită reparații.

Citește și: PSD-ALDE au încercat să împiedice convocarea unei sesiuni extraordinare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.