Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră teatrală pentru copiii între 0 şi 3 ani, la Teatrul Arcadia din Oradea

news.ro
teatru, actorie, cultură, costume, actori

Trupa Arcadia a Teatrului "Regina Maria" din Oradea anunţă o nouă premieră, cea de-a treia, pentru cei mai mici spectatori, copii cu vârste între 0 şi 3 ani: "Norr în lumea culorilor", care va avea loc sâmbătă, 1 octombrie.

Spectacolul este un concept semnat de actorul Florian Silaghi, dedicat celor mai mici copii şi foloseşte elemente de stimulare senzorială: culori, efecte vizuale, muzică, jocuri de umbre, lumini şi imagini colorate, cu scopul de a-i acomoda pe cei mici cu lumea spectaculoasă a teatrului.

"Cu ajutorul acestor elemente, care pot părea simple la prima vedere, se creează momente feerice, care vor captiva, cu blândeţe, atenţia micuţilor spectatori, crescând astfel nivelul de receptivitate şi adaptabilitatea la medii noi", se arată în comunicatul teatrului.

Personajul principal al spectacolului este unicornul Norr, care va fi un ghid fermecător, timp de 40 de minute, într-o lume laborator, plină de culoare şi oglindiri magice.

Fiind vorba despre un spectacol pentru o categorie de vârstă atât de mică, copiii ( şi însoţitorii lor) nu vor fi supuşi regulilor teatrale convenţionale, ci vor fi introduşi într-un mediu familiar, vor fi aşezaţi pe pernuţe, nu pe scaune, şi nu se va supăra nimeni pentru niciun scâncet, râs sau explorare din curiozitate prin sală.

Actorul Florian Silaghi a motivat iniţiativa acestui gen de spectacol după ce a aflat de la proaspeţii părinţi că există o ofertă limitată de activităţi pentru categoria aceasta de vârstă şi datorită reacţiilor pozitive ale spectatorilor la reprezentaţiile trecute.

"Ideea acestui spectacol s-a înfiripat în colaborare cu scenografa Oana Cernea şi este rezultatul vizionării în ultimii 12 ani a mai multor producţii similare, inclusiv din străinătate", a precizat actorul-regizor.

Trupa Arcadia mai are în repertoriu două producţii care se înscriu în această categorie de spectacole: 'Mic sau Mare?' şi 'Omuleţ', care au avut succes atât în rândul copiilor, cât şi al părinţilor. "Norr în lumea culorilor" continuă tradiţia începută la Teatrul Arcadia de a crea spectacole pentru copiii de toate vârstele, inclusiv pentru cei mai mici spectatori, informează Agerpres.

Scenografia spectacolului este semnată de Oana Cernea, butaforia de Răzvan Chendrean, pictura de Mădălina Baciu. Din distribuţia spectacolului fac parte actriţele Consuela Egyed şi Carina Bunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.