Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în China: armata va recruta pentru prima dată femei

globaltimes.cn
nuclear-china

Armata Populară de Eliberare (EPL) a Chinei va recruta pentru prima dată femei care să piloteze avioane de pe portavioane, într-un demers care se adresează inclusiv studenţilor care nu provin din şcoli militare, a informat miercuri oficiosul chinez Global Times, prelut de EFE.

Noutatea reprezintă un ''pas istoric pentru femeile din cadrul forţelor armate chineze'', a scris publicaţia citată.

China dispune în prezent de două portavioane: Liaoning, de fabricaţie rusă şi care se află în exploatare din 2012, şi Shandong, de fabricaţie naţională şi lansat la apă la sfârşitul lui 2019, dar în ultimii ani au apărut speculaţii cu privire la construirea unui al treilea portavion, cu toate că nu există un anunţ oficial în acest sens.

China recrutează puternic

Planul de recrutare de piloţi de marină pentru 2023 a fost extins pentru a include absolvenţi de ştiinţe şi inginerie proveniţi din universităţi civile, studenţi care îşi efectuează serviciul militar în cadrul forţelor navale şi absolvenţi care sunt deja înrolaţi în aceste forţe, menţionează Global Times.

Cum era până acum

Până acum, accesul la aceste posturi era limitat la absolvenţii şcolilor militare. ''Piloţii de avioane de portavion sunt în centrul capacităţii de luptă a portavioanelor şi transformarea accelerată a forţelor navale chineze presupune că nevoia pentru astfel de piloţi este tot mai urgentă'', a declarat un oficial chinez sub rezerva anonimatului.

Potrivit analistului în probleme de apărare Song Zhongping, China dispune de 100 de avioane de portavion pentru care are nevoie de circa 200 de piloţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.