Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierele cinematografice programate de Anul Nou Chinezesc au fost anulate pe fondul înmulțirii cazurilor de pacienți afectați de coronavirus

Phoenix
cinema

Premierele cinematografice programate de Anul Nou Chinezesc au fost anulate pe fondul înmulțirii cazurilor de pacienți afectați de coronavirus, arată Hollywood Reporter, potrivit MEDIAFAX.

Săptămâna Anului Nou Chinezesc este considerată perioada cu cele mai mari încasări în cinematografe, încasările medii ridicându-se în jurul sumei de 1 milion de dolar.

Citește și: Inspecția Muncii a desfășurat 121.273 de controale și a aplicat amenzi de 127 milioane de lei în 2019

Cele mai importante producții chinezești aveau premierele programate în prima zi a Noului An, astfel că decizia autorităților de a retrage peliculele din cinematografe ca măsură preventivă afectează industria cinematografică din țara în care s-au înregistrat cele mai multe victime ale noului virus.

Potrivit surselor citate de americani, decizia de a retrage filmele din cinematografe a fost luată ”din propria inițiativă” de studiourile de producție chineze.

Citește și: Compania Națională Aeroporturi București a atribuit un contract de servicii pe 5 ani companiei Motorola Solutions

Experții au avertizat publicul în legătură cu pericolele adunărilor publice cu mulți participanți. Producătorii de film chinezi au considerat că avertismentul se referă și la cinematografe astfel că au luat decizia amânării premierelor din perioada următoare.

Printre peliculele a căror lansare a fost amânată se numără ”Detective Chinatown 3”, comedia ”Lost in Russia”, drama sportivă ”Leap”, producția de acțiune ”The Rescue” și animația de familie ”Boonie Bears: The Wild Life”. Autoritățile chineze evită să programeze premiere străine în perioada Anului Nou Chinezesc pentru a oferi producțiilor locale ocazia de a concura numai între ele pentru primele locuri din box office.

Citește și: EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Anul Nou Chinezesc este considerat cea mai mare migrație de populație anuală, sute de milioane de persoane călătorind prin țară pentru a-și vizita orașele natale ori pentru a petrece vacanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.