Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierele lunii la National Geographic - Seriile documentare Istoria meşteşugarilor, Australia văzută de sus şi Europa văzută de sus

My Magazine
National Geographic

Luna iunie aduce la National Geographic o noua serie documentară: „Istoria Meşteşugurilor”, iar lumina reflectoarelor este proiectată pe creatorii de obiecte frumoase, rezistente şi căutate în întreaga lume. În plus, două noi serii documentare spectaculoase de călătorii „Australia văzută de sus" şi un nou sezon din „Europa văzută de sus" îi vor purta departe pe telespectatori în unele dintre cele mai frumoase zone din lume. Wild sărbătoreşte Luna oceanelor cu programe dedicate în fiecare duminică de la ora 19.00. Telespectatorii au parte de episoade noi din seriile „Alaska sălbatică” şi „Observatorul de Păsări”, potrivit news.ro.

„Istoria meşteşugurilor” - în fiecare luni, de la ora 20.00, începând din 5 iunie.

Documentarul „Istoria Meşteşugurilor” îi prezintă pe meşteşugarii ce creează obiecte unice, folosind metode tradiţionale din trecut, unele dintre acestea vechi de mii de ani. Aceşti experţi produc bunuri realizate manual şi care sunt incredibil de frumoase, rezistente şi căutate în întreaga lume. Urmărirea acestui proces este ceva fascinant şi ne oferă şi o imagine vie a trecutului, arătându-ne cum au fost realizate unele dintre cele mai semnificative obiecte din istorie. În fiecare episod, seria documentară "Istoria Meşteşugurilor" prezintă procesul şi tehnicile originale de reconstituire a trei obiecte de importanţă istorică. Seria combină plăcerea de a descoperi cum sunt făcute obiectele şi momentele istorice fascinante din acele perioade. Prima serie se concentrează pe meşteri excepţionali din Marea Britanie şi Europa.

„Australia văzută de sus”, în fiecare marţi, de la ora 20.00, începând din 13 iunie.

Această serie aeriană reprezentativă prezintă de la înălţime Marea Barieră de Corali, Australia de Vest, Sydney şi New South Wales. Pe lângă peisajele extraordinare, programul aduce în prim-plan şi activitatea oamenilor, fie că este vorba de o ceremonie indigenă de dans, turişti înotând cu balenele sau un tren cu cămile prin deşert. Filmările sunt realizate cu drone de ultimă generaţie, în 4K, în special pentru locurile mai greu accesibile.

„Europa văzută de sus”, sezon nou, în fiecare marţi, din 27 iunie, de la ora 21.00

Această serie spectaculoasă de călătorii aeriene dezvăluie cele mai remarcabile regiuni ale Europei. De la proiecte-record de inginerie din Benelux, la Crăciunul strălucitor de pe coasta Mediteranei şi un proiect de salvare a macaralelor din Islanda, acest documentar cu acces total dezvăluie tradiţiile, inovaţiile şi descoperirile inginereşti care continuă să modeleze naţiunile moderne de astăzi.

„La pescuit de ton” (Sezonul 12) - în fiecare sâmbătă, din 10 iunie, de la ora 18.00

În acest sezon, căpitanii din Gloucester sunt restricţionaţi la patru zile de pescuit pe săptămână, ceea ce face competiţia mai dificilă ca niciodată. Odată cu limitarea pescuitului, lupta se duce pentru a afla cine este cel mai bun pescar al tuturor timpurilor. Flota este împărţită între pescuitul local sau riscul de a naviga departe, pentru avantaj financiar. Între timp, o nouă echipă feminină se alătură flotei.

National Geographic Wild

„Luna oceanelor” - în fiecare duminică, din 4 iunie, de la ora 19.00

Oceanele acoperă peste 70% din planetă. Sunt sursa noastră de viaţă, susţin omenirea şi orice alt organism de pe Pământ. Wild dedică o lună oceanelor şi faunei marine.

Scopul acestui bloc de programe este de a informa spectatorii despre importanţa oceanelor în viaţa noastră de zi cu zi şi de a inspira acţiunile pentru a le proteja.

„Alaska sălbatică” - în fiecare vineri, din 2 iunie, de la ora 19.00

Fauna sălbatică din Alaska este pe cât de diversă, pe atât de abundentă. Alaska oferă un habitat important pentru peşti, mamifere, reptile şi păsări. Această coastă robustă adăposteşte cea mai incredibilă faună sălbatică din America. Când se declanşează iarna, animalele profită la maximum de soarele nesfârşit, înainte ca această lume să se închidă din nou în întuneric. În luna iunie vom explora Alaska, ultima noastră frontieră.

„Observatorul de păsări”, din 21 iunie, în fiecare miercuri, de la ora 19.00

Studiind de o viaţă păsările, Christian Cooper ne poartă într-o călătorie de descoperire a lumii sălbatice, minunate şi imprevizibile a păsărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.