Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Armeniei: Un acord de pace cu Azerbaidjanul este iminent

Guvernul Armeniei
Nikol Pashinyan

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat că țara sa va semna un acord de pace cu inamicul Azerbaidjan luna viitoare, la câteva săptămâni după ce Baku a recucerit regiunea Nagorno-Karabah, îndelung disputată, de la separatiștii pro-armeni.

Erevan și Baku "vor semna în luna următoare un acord de pace și de instituire a relațiilor", a declarat Pashinyan joi, într-un discurs la un forum economic internațional din capitala georgiană Tbilisi, citat de AFP.

Potrivit Reuters, Nikol Pashinyan a spus că Armenia speră să încheie un acord de pace cu Azerbaidjanul în următoarele luni și să stabilească relații diplomatice cu acesta.

Premierul a adăugat, de asemenea, că Armenia speră să deschidă granița cu Turcia, un aliat apropiat al Azerbaidjanului, pentru cetățenii din țări terțe.

Comentariile sale au fost făcute pe fondul eforturilor de a consolida pacea în instabilul Caucaz de Sud, după ce Azerbaidjanul a recucerit luna trecută regiunea contestată Nagorno-Karabah, care este considerată la nivel internațional drept teritoriu azer, dar care a fost condusă de etnici armeni separatiști încă din anii 1990.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.