Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul australian avertizează China în legătură cu politica sa în regiunea Asia-Pacific

www.operationworld.org
australia

China nu are nimic de câştigat în încercarea de a se impune cu forţa în regiunea Asia-Pacific, a avertizat vineri premierul australian, Malcolm Turnbull, făcând aluzie la politica Beijingului în Marea Chinei de Sud, relatează AFP. În cazul în care se vor confrunta cu "o Chină coercitivă", vecinii săi "vor căuta să contrabalanseze puterea Beijingului întărindu-şi alianţele şi parteneriatele între ei şi mai ales cu Statele Unite", a afirmat Malcolm Turnbull cu prilejul unei conferinţe regionale pe teme de securitate, organizată la Singapore.

Şeful guvernului australian a îndemnat China care, a subliniat el, inevitabil va juca un rol mai important în regiune din cauza ponderii economice tot mai mari, "să respecte suveranitatea celorlalte state şi să clădească astfel un rezervor de încredere şi cooperare cu vecinii săi". China a construit infrastructuri pe mai multe insuliţe artificiale în zone disputate din Marea Chinei de Sud, dintre care unele ar putea fi utilizate în scopuri militare, spre nemulţumirea ţărilor riverane, conform Agerpres.

În numele apărării "libertăţii de navigaţie", Statele Unite au trimis săptămâna trecută o navă a marinei militare în vecinătatea uneia dintre aceste insuliţe revendicate de Beijing, o acţiune denunţată de guvernul chinez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.