Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul australian salută noile afirmaţii ale lui Erdogan - Am văzut de atunci o moderaţie a opiniilor preşedintelui

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Premierul australian Scott Morrisson, care a criticat vehement afirmaţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan cu privire la atacurile asupra a două moschei din Christchurch, a apreciat că de atunci liderul turc a dat dovadă de o oarecare moderaţie, informează joi AFP preluată de Agerpres.

În condiţiile în care declaraţiile preşedintelui turc asupra atentatului comis de un australian în acest oraş din Noua Zeelandă au creat o controversă şi un început de criză diplomatică între cele trei ţări, Morrison a salutat un articol al lui Erdogan publicat marţi în Washington Post.

"Au fost făcute progrese pe marginea acestei probleme" şi "am văzut de atunci o moderaţie a opiniilor preşedintelui" Erdogan, a declarat premierul australian, cu referire la articol.

Erdogan a declarat luni că atentatul din Christchurch, când un australian susţinător al supremaţiei rasei albe a ucis 50 de musulmani în două moschei, a fost un atac contra islamului şi contra Turciei. "Nu este un act izolat, este ceva organizat", a afirmat el, într-un discurs susţinut în vestul Turciei cu două săptămâni înainte de alegerile locale. Recep Tayyip Erdogan a criticat, de asemenea, ţările occidentale, cărora le-a reproşat că nu vorbesc şi despre "terorismul creştin" atunci când "vorbesc despre terorismul islamic" în momentul în care este comis un atentat în numele islamului.

În articolul din Washington Post, Erdogan continuă să acuze ţările lumii occidentale că trec sub tăcere islamofobia. Însă Morrison vede în aceasta o cale de ieşire din criza diplomatică aflată pe punctul de a escalada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.