Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Australiei a promis 'un al doilea secol de prietenie' cu Statele Unite

impacare intelegere

Prim-ministrul australian Scott Morrison a promis un "al doilea secol de prietenie cu Statele Unite" vineri înainte de a începe o vizită de stat de o săptămână ce va include un dineu oficial cu preşedintele Donald Trump, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Australia este un partener de încredere al alianţei", a subliniat Morrison într-un comunicat de presă înainte de sosirea sa în SUA.

"Americanii ştiu că nu au un aliat mai bun - niciun prieten mai bun - decât Australia. În centrul prieteniei noastre profunde (...) se află valori şi credinţe care leagă cele două ţări", a declarat el în comunicatul difuzat vineri de Australian Associated Press.

Morrison va participa la un dineu de stat oferit de Trump vineri la Casa Albă, doar a doua o astfel de ocazie oficială de când Trump a devenit preşedinte.

Morrison doreşte să consolideze mai mult puternica alianţă dintre Australia şi Statele Unite şi să se asigure că Trump menţine angajamentul militar american în regiunea asiatică pe măsură ce cresc fricţiunile cu China.

"Împărtăşim un obiectiv al regiunii Indo-Pacific libere, deschise şi bazate pe reguli unde sunt respectate drepturile tuturor statelor suverane, independente şi unde capitalul, comerţul şi ideile circulă liber", a spus Morrison.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.