Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Bavariei cere controale mai stricte la frontierele Germaniei

Facebook
Bavaria

Premierul Bavariei (land în sudul Germaniei), Markus Soder, a cerut controale mai stricte la frontiere ca parte a combaterii migraţiei ilegale către Germania, transmite duminică dpa.

"Toate ţările cu frontiere externe (ale UE - n.r.) trebuie să ne urmeze exemplul în ceea ce priveşte poliţia de frontieră - iar guvernul federal trebuie la rândul său să sporească aceste controale la frontiere", a declarat Soder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), ediţiei de duminică a tabloidului de largă circulaţie Bild, potrivit Agerpres.

Bavaria, cel mai mare land din Germania din punct de vedere al suprafeţei, are graniţe terestre cu Austria şi Republica Cehă, ţări membre ale Uniunii Europene, şi cu Elveţia, la Lacul Constance.

Soder a vorbit despre securitatea frontierelor Bavariei, afirmând că 80.000 de suspecţi au fost prinşi, "inclusiv traficanţi de persoane, traficanţi de droguri şi alţi infractori înrăiţi".

În prezent, nu se fac controale permanente asupra persoanelor la graniţele spaţiului Schengen, din care fac parte 26 de ţări europene.

Totuşi, în ultimii ani, mai multe state au profitat de o excepţie şi au reintrodus în unele cazuri controalele la graniţă.

Germania face controale la frontiera Bavariei cu Austria din toamna anului 2015, după ce zeci de mii de refugiaţi şi de migranţi şi-au croit drum din Grecia, urmând ruta balcanică, spre Europa de Vest.

Doar ministrul de interne federal, Nancy Faeser, poate decide şi prelungi astfel de controale, care nu intră în atribuţiile landurilor.

Cererea de a introduce controale temporare la graniţele cu Polonia şi Elveţia a provocat dezbateri aprinse la o întâlnire recentă a miniştrilor de interne la nivel de landuri.

Ministrul de interne din landul Saxonia, Armin Schuster, a cerut adaptarea controalelor la frontierele interne la situaţia actuală şi să fie extinse în afara Bavariei. Landul Saxonia se învecinează cu Polonia şi cu Republica Cehă.

Schuster a atras atenţia că, de circa trei luni, numărul migranţilor ilegali detectaţi la graniţa germano-poloneză, dar şi la graniţa cu Austria s-a dublat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.