Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Bavariei prezice haos în Germania din cauza crizei energetice: 'Trebuie să avem grijă în primul rând de populația noastră, de oamenii din Germania'

stiripesurse.ro
Markus Söder

Premierul landului Bavaria, șeful Uniunii Creștin-Sociale din opoziție, Markus Söder, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația gazelor în Germania. El a făcut o declarație în acest sens duminică, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune ARD.

Politicianul a avertizat împotriva lipsei de acțiune pe fondul unei crize energetice iminente și a „haosului real cu care s-ar confrunta Germania” într-un astfel de scenariu. Söder se teme că vieția clasei de mijloc va scădea în calitate, iar „economia va suferi un atac cerebral” din care „cu greu își va reveni”.

În opinia sa, este important să fie ajutat poporul ucrainean. „Dar, bineînțeles, trebuie să avem grijă în primul rând de populația noastră, de oamenii din Germania, și nu putem permite ca Germania să sfârșească prin a se duce la vale, iar milioane de oameni să ajungă în sărăcie”, a spus politicianul.

După cum a relatat anterior Bild, citând previziunile Asociației pentru Locuințe, creșterea prețurilor la electricitate în Germania va fi mai vizibilă pentru consumatori în 2022 decât se credea anterior. În cadrul acestei asociații, s-a presupus că costurile suplimentare pentru gospodăriile formate dintr-o singură persoană se vor ridica la 2,7 mii de euro pe an, iar, de exemplu, din patru persoane - 5 mii de euro. Metodologia de calcul nu este explicată în articol.

Prețurile la energie au crescut în Germania de la sfârșitul anului 2021, dinamica s-a accelerat după începerea războiului în Ucraina. Potrivit Biroului Federal de Statistică al Germaniei, în luna iunie, costul transportatorilor de energie a crescut cu 38%. De asemenea, guvernul intenționează să elimine treptat gazul rusesc până în 2024. Se așteaptă ca livrările de cărbune și petrol din Rusia să fie înlocuite până la sfârșitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.