Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Benjamin Netanyahu a discutat telefonic cu preşedintele american Joe Biden. S-a întâmplat la o lună după instalarea la Casă Albă

Twitter
Benjamin Netanyahu telefon

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat la telefon miercuri seară pentru prima oară cu preşedintele Joe Biden de la sosirea politicianului democrat la Casa Albă luna trecută, conform unui anunţ al executivului israelian, informează AFP preluat de agerpres.

"Cei doi lideri s-au referit la relaţia lor personală de lungă durată şi au spus că vor colabora pentru a continua consolidarea alianţei dintre Israel şi Statele Unite", a declarat biroul premierului Netanyahu din Ierusalim.

"Discuţia a fost caldă, prietenoasă şi a durat aproximativ o oră", a declarat premierul Netanyahu pe contul său oficial de Twitter, adăugând că a abordat problemele acordurilor de pace din Orientul Mijlociu, ameninţarea iraniană şi gestionarea pandemiei de COVID-19.

"O conversaţie bună", a declarat Joe Biden, fără să comenteze conţinutul acesteia.

Statele Unite sunt cel mai important aliat al SUA. Premierul Benjamin Netanyahu l-a numit pe predecesorul lui Joe Biden la Casa Albă, Donald Trump, "cel mai bun prieten" pe care Israel l-a avut vreodată la conducerea celei mai importante puteri mondiale.

Timp de aproape o lună de la sosirea la Casa Albă, pe 20 ianuarie, preşedintele Joe Biden nu a discutat premierul Netanyahu, ceea ce a stârnit controverse în presa israeliană.

Fosta ambasadoare la ONU în administraţia Trump, Nikki Haley, a acuzat administraţia Biden că ignoră un "prieten ca Israelul".

Întrebat de ce preşedintele Biden nu îl sunase încă pe premierul israelian la aproape o lună de la preluarea mandatului, purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki, a declarat săptămâna aceasta că dialogul telefonic va avea loc "în curând".

"Primul său apel cu un lider din regiune va fi cu prim-ministrul Netanyahu", a subliniat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.