Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să mute Camera Lorzilor în oraşul York

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să mute camera superioară a Parlamentului, Camera Lorzilor, în York, oraş în nordul Angliei, a relatat Sunday Times, citat duminică de Reuters, citată de Agerpres.

La alegerile naţionale de luna trecută pentru camera inferioară, conservatorii lui Johnson au câştigat mai multe mandate în nordul Angliei, care votează în mod tradiţional cu Partidul Laburist (de opoziţie), asigurându-şi o largă majoritate în Parlament.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

În vederea consolidării acestor câştiguri, Johnson a promis să sporească investiţiile în nordul Angliei, care a avut de suferit din cauza declinului industriilor grele şi a politicilor de austeritate ca urmare a crizei financiare, a relatat Sunday Times, fără a cita surse.

York, fondat de romani şi renumit pentru impunătoarea sa catedrală, este prima alegere pentru mutare, în detrimentul Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie.

Camera Lorzilor, care datează din secolul al XIV-lea şi unde membrii nu sunt aleşi, ci numiţi de regină din rândul aristocraţilor şi al înaltului cler, este considerată în principal un mecanism de revizuire şi perfecţionare, dar are tehnic dreptul de a bloca legi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.