Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Rishi Sunak va numi un nou secretar al apărării - Care sunt cele mai vehiculate nume

international.sindonews.com
rishi sunak

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, se pare că va numi un nou secretar al apărării în cursul zilei de joi, înlocuindu-l pe Ben Wallace, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Ben Wallace a anunţat luna trecută că va demisiona din funcţia pe care o deţine în cadrul cabinetului la următoarea remaniere, punând capăt celor patru ani de mandat.

Ben Wallace şi-a confirmat demisia din funcţia de secretar al apărării într-o scrisoare adresată primului ministru, în care spune că Ministerul britanic al Apărării "este din nou pe cale de a fi de clasă mondială, cu oameni de clasă mondială".

"Regatul Unit este respectat în întreaga lume pentru forţele noastre armate, iar acest respect a crescut şi mai mult de la războiul din Ucraina", arată Wallace.

"Ştiu că sunteţi de acord cu mine că nu trebuie să ne întoarcem la vremurile în care apărarea era privită de guvern ca o cheltuială discreţionară, iar economiile erau realizate prin golirea vistieriei", îi mai spune Wallace lui Sunak.

La rândul său, Sunak l-a lăudat pe Wallace, spunându-i că părăseşte funcţia bucurându-se de "mulţumirile şi respectul" prim-ministrului.

Wallace a jucat un rol-cheie în răspunsul Regatului Unit la invazia Rusiei în Ucraina şi a fost un aliat apropiat al fostului premier Boris Johnson.

În luna mai, Marea Britanie a devenit prima ţară occidentală care a furnizat Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow cu rază lungă de acţiune, pe care Kievul le dorea pentru a-şi spori şansele în contraofensiva sa.

Ministrul pentru forţele armate, James Heappey, şi secretarul-şef al Trezoreriei, John Glen, sunt numele cele mai vehiculate pentru a-l înlocui pe Ben Wallace.

The Daily Telegraph a sugerat, de asemenea, că fostul secretar al apărării, Liam Fox, este un posibil candidat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.