Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Theresa May: 'Ceea ce contează este să respectăm votul poporului britanic'

Agerpres
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a ajuns la Bruxelles pentru summit-ul UE, susţinând că Marea Britanie trebuie să livreze Brexitul „pentru britanicii”, scrie The Guardian, relatează News.ro.

Citește și: Studiu realizat în Germania: Marea Britanie ar avea de pierdut mai mult decât UE, în cazul unui Brexit fără acord

May a declarat în faţa reporterilor că va cere o amânare scurtă a Brexitului, până pe 30 iunie.

„După cum am spus ieri, această amânare reprezintă un regret personal pentru mine. Dar o amânare scurtă ar acorda parlamentului timpul necesar pentru a lua o decizie finală care va livra rezultatul referendumului”, a afirmat ea.

May a fost întrebată dacă respingerea pentru a treia oară a acordului va duce la un Brexit fără acord. Ea a răspuns: „Ceea ce este important este ca parlamentul să livreze rezultatul referendumului şi să livrăm Brexitul pentru poporul britanic. Sper sincer să putem face acest lucru printr-un acord pentru a ieşi într-un mod ordonat. Ceea ce contează este să respectăm votul poporului britanic”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, prezent şi el la Bruxelles pentru summit, a avertizat că Marea Britanie s-ar putea îndrepta spre un Brexit fără acord dacă parlamentarii vor respinge din nou acordul.

Macron a afirmat că dacă parlamentul britanic va aproba acordul, UE poate fi de acord cu o amânare. În caz contrar, „un vot negativ va ghida pe toată lumea către un Brexit fără acord”, a precizat Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.