Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul bulgar Boiko Borissov vrea să finalizeze conducta Balkan Stream la finele anului, în ciuda întârzierilor de construcție cauzate de coronavirus

boiko borisov

Premierul bulgar Boiko Borissov a declarat că speră ca Balkan Stream, conducta de gaz natural prelungire a conductei rusești TurkStream, să fie gata până la sfârșitul anului, în ciuda întârzierilor de construcție cauzate de coronavirus, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Bulgaria construiește conducta de 474 km pentru a transporta în principal gazul rusesc din TurkStream, prin Turcia, către Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

Planurile inițiale erau ca o parte din conductă să fie gata până la sfârșitul lunii trecute, folosind parțial infrastructura existentă, dar blocajele din cauza coronavirusului au întârziat construcția.

"Să sperăm că virusul a dispărut", a spus Borissov reporterilor după ce a inspectat șantierul conductei împreună cu prim-ministrul sârb Alexander Vucic, primul lider străin care a vizitat Bulgaria după ridicarea restricțiilor de călătorie.

"În ciuda întârzierii de două până la trei luni, sperăm să respectăm calendarul și să terminăm până la sfârșitul anului".

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Borissov a spus că conducta poate transporta aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Acesta ar fi gaz rusesc, dar și de la un terminal de gaz lichefiat construit în nordul Greciei, precum și din Azerbaidjan.

Bulgaria construiește, de asemenea, o conductă de gaze spre Grecia, care ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului și a început să-și reducă dependența aproape completă de gazul rusesc prin importul de gaze naturale lichefiate (LNG) din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.