Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul bulgar s-a dezlănțuit după decizia Gazprom: 'Șantajul unilateral nu este acceptabil'

spiegel.de
Kiril Petkov

Anunţul Rusiei că opreşte livrările de gaze către Bulgaria care nu a dat curs cererilor de modificare a schemei de plăţi este o încălcare gravă a contractului actual şi reprezintă un şantaj, a declarat miercuri premierul bulgar Kiril Petkov, potrivit Reuters, scrie AGERPRES.

Şeful executivului bulgar a spus că Sofia îşi revizuieşte în prezent toate contractele cu concernul rus Gazprom, inclusiv pentru tranzitul de gaz rusesc către Serbia şi Ungaria, pentru că ''şantajul unilateral nu este acceptabil''.

Petkov a discutat cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care i-a dat asigurări că Uniunea Europeană va avea un răspuns comun.

Miercuri, grupul Gazprom a anunţat că a oprit complet livrările de gaze naturale către Bulgaria, deoarece Sofia nu a plătit în ruble pentru livrarea combustibilului. Aprovizionarea va fi oprită până când vor fi efectuate plăţile, a precizat Gazprom.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept "neprietenoase", după invadarea Ucrainei, să pună în practică o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.