Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul canadian se va deplasa în Europa pentru discuții privind invazia Ucrainei de către Rusia

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat vineri că se va deplasa săptămâna viitoare în Europa pentru a discuta cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

În cursul acestui turneu european, programat în perioada 6-11 martie, premierul canadian va merge la Londra, Riga, Berlin şi Varşovia pentru a se ''întâlni cu parteneri şi aliaţi şi a discuta despre susţinerea Ucrainei'', a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Canada, care a impus deja numeroase sancţiuni economice Rusiei, ''va continua să impună sancţiuni punitive asupra lui Putin şi oligarhilor'', pentru ca aceştia să înţeleagă ''eroarea lor monumentală'', a reiterat Justin Trudeau, care susţine, de asemenea, excluderea Rusiei din Interpol, potrivit Agerpres.ro.

''Trebuie să fim foarte atenţi şi să ne îndreptăm către o dezescaladare a violenţei în general în Ucraina, dar mai ales în jurul centralelor nucleare'', a subliniat premierul Trudeau.

Joi seara, el a discutat cu preşedintele ucrainean despre atacul asupra centralei nucleare de la Zaporojie. ''Aceste atacuri inacceptabile ale Rusiei trebuie să înceteze imediat'', a spus el.

La finalul zilei, premierul canadian urmează să se întâlnească într-o biserică din Toronto cu membrii comunităţii ucrainene din ţară, una dintre cele mai mari din lume cu aproape 1,4 milioane de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.