Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cataloniei a făcut MARELE ANUNȚ: FIERBE toată Spania / VIDEO

Fox News
Catalonia

UPDATE

”Guvernul catalan şi cu mine propunem Parlamentului suspendarea declaraţiei de independenţă, pentru ca în viitoarele săptămâni să poată să fie lansat un dialog”, a declarat Carles Puigdemont, citat de Le Figaro.

”Suntem convinşi că acest moment istoric cere o încetare a acestei escaladări”, a conchis el, scrie news.ro.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

După referendumul de la 1 octombrie, ”Catalonia a câştigat dreptul de a fi un stat independent, de a fi ascultată şi respectată. Să fii ascultat este posibil, am văzut-o în ultimele săptămâni. «Da»-ul pentru independenţă a câştigat majoritatea absolută. Singurul limbaj pe care urnele îl înţeleg este «da»-ul faţă de independenţă, iar acest este drumul pe care-l voi apuca”, a spus Puidgemont.

”Există un înainte şi un după 1 octombrie. Catalonia va fi un stat independent sub forma unei republici”, a adăugat el.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

Puigdemont li s-a adresat, de asemenea, spaniolilor.

”Vreau să le transmit spaniolilor un mesaj de respect şi de liniştire. Vă cer să depuneţi un efort să recunoaşteţi ceea ce am adus noi până aici. Nu suntem infractori, nu suntem nebuni, pucişti. Suntem persoane normale care vor sp voteze”.

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

Şeful executivului catalan, Carles Puigdemont, şi-a început marţi seara discursul din faţa parlamentului regional asupra "consecinţelor politice" ale referendumului din 1 octombrie, subliniind necesitatea imperioasă de a "reduce tensiunile" în regiune, transmite AFP.

"Trăim un moment excepţional, de dimensiuni istorice", a declarat Puigdemont în faţa parlamentarilor regionali, în timp ce toată lumea aşteaptă să vadă dacă liderul separatist catalan va susţine o eventuală declaraţie de independenţă.

Contrar celor așteptate, Puigdemont a anunțat că SUSPENDĂ efectele referendumului și anunță negocieri cu Spania. Cu toate acestea, a declarat că nu renunță la ideea declarării independenței Cataloniei și ruperea de Spania. ”O săptămână vom avea timp de negocieri și dialog!”, a spui premierul.

Citește și: Legea pensiilor este gata! La ce lucrează ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.