Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciolacu a semnat - General SRI în rezervă, interimar la Casa Națională de Asigurări de Sănătate

celea

Romică-Andrei Baciu a fost revocat, miercuri, la cerere, din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

În locul său, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii, premierul l-a desemnat pe vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, să exercite atribuţiile preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Andrei Baciu, demisie după ce a devenit suspect la DNA

Pe 11 decembrie, Andrei Baciu a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

"Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis şi cu credinţa nestrămutată în valorile onoarei şi integrităţii. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu faţă de principiile etice şi morale în care cred şi pe care le-am susţinut întotdeauna şi nu dintr-o obligaţie legală", a scris Baciu, luni dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele demisionar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19.

Andrei Baciu a fost chemat luni la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul în care au fost deja puşi sub acuzare fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştrii al Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

În esenţă, acuzaţiile la adresa lui Andrei Baciu se referă la faptul că, în aprilie 2021, pe vremea când era secretar de stat cu atribuţii delegate de ministru al Sănătăţii, ar fi susţinut în Guvern un memorandum privind achiziţia în plus a 4,2 milioane doze de vaccin Pfizer, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei.

Șeful interimar al CNAS, general SRI

Cristian Georgică Celea este general de brigadă cu o stea, a activat în SRI și a fost trecut în rezervă de Traian Băsescu, prin decretul 317 din 16 martie 2006. A fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) între 2003 și 2005, fiind numit de Adrian Năstase. Unele surse îl prezintă și drept fostul oftalmolog al președintelui Ion Iliescu, potrivit Libertatea. În momentul detașării la CNAS, avea experiență de circa 10 ani la SRI, unde a fost și comandant al Spitalului SRI Agrippa Ionescu. Generalul Celea este consilierul onorific al ministrului Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.