Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cioloş, mesaj de ultimă oră: 'Este responsabilitatea noastră'

mediafax
ciolos

Premierul Dacian Cioloş transmite, sâmbătă seara, un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a personalor cu dizabilităţi. Acesta face apel la un efort colectiv pentru asigurarea egalităţii de şanse şi a integrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi.

"Am marcat azi Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, semeni ai noștri care au nevoie nu doar de atenție și oportunități pentru a reuși să își stabilească singuri prioritățile și modul în care să le urmeze, ci de integrare reală în comunitate. Respectarea demnității umane și a egalității de șanse pentru persoanele cu dizabilități este, în egală măsură, responsabilitatea autorităților și a societății. Susținerea financiară și serviciile sociale dedicate nu sunt suficiente, câtă vreme nu li se asigură acces real și egalitate de șanse la integrarea socială, profesională, culturală. Ține de normalitate să facem tot ce depinde de noi, fie că vorbim de instituții, de persoane sau de comunitate, să conectăm persoanele cu dizabilități la oportunități care să le aducă în mijlocul societății. Este dreptul lor și responsabilitatea noastră să le asigurăm o viață decentă, să le respectăm drepturile prin implicare activă, să ne oferim bucurii unii, altora", este mesajul lui Cioloş.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 1992, se marchează anual la 3 decembrie.

Vezi şi: Vasile Dîncu pune diagnosticul clasei politice: 'Aceste alegeri vor arăta...'

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.