Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cîţu intervine în disputa dintre Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu: Ridicarea restricţiilor din Capitală, cerută de lege

florin cîțu

Decizia relaxării restricțiilor din Capitală a fost luată pe legislația în vigoare, spune premierul Florin Cîțu, după ce Ministerul Sănătății recomanda amânarea acestor relaxări.

„Dacă ar fi după mine, toată România ar fi redeschisă mâine. Avem nevoie de o economie deschisă, avem nevoie de investiții pentru a putea plăti salarii și pensii mai mari. În același timp, trebuie să ținem cont și de recomandările medicilor. Ei trebuie să se pună de acord. Nu este decizia mea. În acest moment, din ce înțeleg eu, aceste decizii în ceea ce privește Bucureștiul au fost luate pe legislația în vigoare”, spune premierul Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

El precizează că experții pot recomanda modificarea pragului de trei la mie.

„Pe ceea ce se întâmplă azi eu nu pot să am o altă opinie decât cea bazată pe legislația în vigoare. (...) Dacă indicatorii se modifică și suntem iar peste ttrei la mie, vom reveni”, subliniază Cîțu.

Ministerul Sănătății a recomandat, vineri, amânarea relaxării restricțiilor din Capitală, în contextul apariției de cazuri de persoane infectate cu noua tulpină a virusului SARS-COv-2.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a răspuns ministrului Sănătății, care a cerut ca restricțiile din București să fie menținute, chiar în timpul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București. „Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea”, a spus Dan, care a justificat ridicarea restricțiilor ca urmare a ratei de incidență de sub 3 la mia de locuitori. Primarul General i-a sugerat ministrului să nu se amestece în treburile Bucureștiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.