Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cîţu, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti şi Deportaţi din România în perioada 1944-1989

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîțu

Suferinţa şi jertfa celor care au avut curajul să se opună autorităţilor totalitare "nu pot şi nu trebuie uitate", a afirmat prim-ministrul Florin Cîţu într-un mesaj transmis cu prilejul "Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti şi Deportaţi din România în perioada 1944-1989".

"Îi omagiem astăzi pe toţi deţinuţii politici anticomunişti, care au făcut posibil ca noi, românii, să trăim astăzi într-o ţară democratică, eliberată de teroarea deceniilor în care dictatura comunistă strivea destinul României, al unui întreg popor. Sunt oameni pentru care dorinţa de a apăra libertatea şi demnitatea societăţii în care trăiau a însemnat mai mult decât propria suferinţă. O mare parte din viaţa lor au fost vânaţi, ei şi familiile lor, de temuta maşinărie represivă a regimului totalitar, iar mulţi au murit sau au fost ucişi în temniţele comuniste, departe de familii, uitaţi sau stigmatizaţi de societatea acelor vremuri", a scris Florin Cîţu, marţi, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Premierul adaugă că suferinţa şi jertfa celor care s-au opus autorităţilor totalitare nu trebuie uitate.

"Cei care am trăit acele timpuri întunecate din anii de comunism le suntem datori pentru preţul prea greu pe care l-au plătit în numele libertăţii şi al drepturilor fundamentale de care românii erau privaţi atunci. Suferinţa şi jertfa celor care au avut curajul să se opună autorităţilor totalitare nu pot şi nu trebuie uitate! Am încredere în puterea noastră, cetăţeni şi autorităţi deopotrivă, de a veghea împotriva oricărui derapaj antidemocratic şi de a nu ne lăsa influenţaţi de mesaje populiste şi conspiraţioniste care încearcă să manipuleze situaţii dificile, cum este actuala criză sanitară şi să ne deturneze din drumul pe care ni l-am ales", a mai afirmat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.