Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă a cerut sindicaliștilor să renunțe la grevă: Momentul ales, cel mai prost din ultimii 10 ani / Surse

ciuca guvern

Premierul Ciucă a cerut sindicaliștilor să renunțe la grevă: Momentul ales, cel mai prost din ultimii 10 ani / Surse

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus sindicaliştilor din educaţie, duminică, la întâlnirea de la Palatul Victoria, că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru conduce la instabilitate, au precizat surse politice. El a mai spus că momentul ales pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii 10 ani.

Premierul Ciucă le-a explicat sindicaliştilor că atâta timp cât există un dialog şi deschidere maximă din partea coaliţiei atunci nu au de ce să continue cu greva generală. Ciucă le-a mai spus sindicaliştilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru conduce la instabilitate. În plus, şeful Executivului le-a explicat că momentul ales pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii 10 ani pentru că afectează perioada de examene şi efortul, munca copiilor şi a părinţilor riscă să fie compromise.

”Premierul le-a explicat că e important să fie raţionali şi aşezaţi si mai ales sa se gândească la familiile din România. Sa fie corecţi faţă de copiii care trec printr-o perioada de examene plină de emoţii”, au mai precizat sursele. Premierul Nicolae Ciucă a discutat duminică cu sindicatele din educaţie, în condiţiile în care de luni acestea ar urma să declanşeze greva generală.

La întâlnire şi-a anunţat participarea şi ministrul Muncii, Marius Budăi. Premierul a afirmat deja că soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare, în timp ce Budăi consideră că soluţia nu este doar la el, ci la întreaga coaliţie, Din punctul de vedere al sindicaliştilor, indiferent de rezultatul negocierilor, greva va avea totuşi loc, cel puţin în ziua de luni, dat fiind că o decizie de încetare a protestului implică şi consultarea membrilor de sindicat.

La consultări mai participă preşedintele Camerei Deputaţilor, viitorul premier Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.