Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă a vorbit la telefon cu președintele PPE: 'M-a asigurat că extinderea Schengen cu Romania rămâne un obiectiv major'

Twitter
Manfred Weber Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a avut, o discuţie telefonică, luni, cu preşedintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber despre continuarea demersurilor privind susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen.

„Am discutat astăzi, telefonic, cu Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European (PPE). Am încurajat continuarea demersurilor pentru susţinerea aderării României la spaţiul Schengen. Pe timpul convorbirii, am exprimat convingerea că toate familiile politice europene în care sunt reprezentate partide româneşti vor fi aliniate pentru a ajuta ţara noastră să ajungă acolo unde merită! Este cu atât mai important, cu cât Raportul misiunii voluntare de evaluare a pregătirii României pentru aderarea la spaţiul Schengen este unul pozitiv, care reconfirmă că îndeplinim deplin standardele necesare aderării”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că preşedintele Manfred Weber l-a asigurat că aderarea României la Schengen rămâne un obiectiv major pentru PPE.

„Preşedintele Weber m-a asigurat că extinderea Schengen cu Romania rămâne un obiectiv major atât pentru conducere, cât şi pentru întregul Partid Popular European. Eforturile vor continua!”, a explicat Ciucă.

Prim-ministrul a mai precizat că a fost făcută şi o analiză a situaţiei din Ucraina.

„Am analizat împreună cu Manfred Weber şi situaţia din Ucraina. Am reiterat sprijinul deplin al României. Ţara noastră a luat, fără rezerve, toate măsurile necesare asigurării unui flux neîntrerupt al transporturilor de cereale. În plus, asigurăm o foarte bună gestionare refugiaţilor care ajung în România, fie pentru tranzitul către alte ţări, fie pentru că doresc să beneficieze de protecţie şi ajutor din partea noastră. Ne dorim o Europă fără bariere, mai ales când toate standardele obiective sunt atinse!”, a conchis Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.