Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă anunță o investiție uriașă în infrastructura de transport energetic: 'Cer celor trei miniștri să se coordoneze permanent'

Guvernul Romaniei
Ciuca Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Guvernul va aloca prin Programul de Modernizare aproximativ 500 de milioane de euro pentru a fi investiți în infrastructura de transport energetic.

„Prin Programul de Modernizare vom aloca aproximativ 500 de mil. de euro, bani care vor fi investiți în infrastructura de transport energetic. Trebuie să fac mențiunea că sunt în derulare o serie de proiecte prin care se diversifică și se mărește capacitatea de producție a energiei electrice, iar toate acestea pot avea o finalitatea doar dacă reușim să aliniem și capacitatea de transport a energiei. Ca atare, există o corelare între Ministerul Energiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului. (...) Cer celor trei miniștri să se coordoneze permanent astfel încât să putem să folosim în mod judicios banii din toate aceste surse de finanțare”, a spus premierul, în debutul ședinței de Guvern.

Ministrul Boloș a declarat în continuare: „Avem această propunere pentru a pune în consultare publică investițiile pe care le avem gândite prin capitolul Repower EU, iar structura investițiilor privește infrastructura de transport a energiei electrice și a gazelor naturale, cu o serie de măsuri care se referă la investiții verzi, care au componentă de investiție verde. Dacă ne veți mandata, noi vom scoate în consultare publică capitolul de investiții, urmând ca după aceste dezbateri să avem Memorandumul final”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.