Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă: Probabilitatea de a intra într-un black out, o pană de curent totală, e foarte, foarte mică

ciuca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că este foarte, foarte mică probabilitatea ca România să aibă parte de o pană de curent totală, aşa cum a fost săptămâna trecută în Republica Moldova, în contextul atacurilor ruseşti din Ucraina. „Chiar şi dacă s-ar întâmpla chestiunea aceasta sunt măsuri pregătite să putem relua furnizarea cu energie electrică, într-un timp foarte scurt”, a adăugat premierul, anunță News.ro.

„Pentru România e foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Probabilitatea de a intra într-un black out, o pană de curent totală, e foarte, foarte mică. Chiar şi dacă s-ar întâmpla chestiunea aceasta sunt măsuri pregătite să putem relua furnizarea cu energie electrică, într-un timp foarte scurt. Mai avem măsuri de tip generatoare care asigură funcţionarea pe anumite puncte vitale la nivel naţional. Sunt foarte bine puse la pun măsurile în tot ceea ce ţine de domeniul energetic. De asemenea şi ISU care joacă un rol foarte important în gestionarea unei situaţii de urgenţă”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat joi seara la RTV dacă există pericolul pentru România să se întâmple ca în Republica Moldova în ceea ce priveşte o posibilă pana de curent generalizată.

Premierul a adăugat că la capitolul aprovizionării cu gaze naturale „am intrat în perioada de iarnă cu peste trei miliarde de metri cubi în depozite”.

„Nu cred că s-a mai întâmplat sau a mai fost aşa ceva vreodată în România şi anume să avem 98% din cantitate în depozite şi sunt demersurile aproape finalizate, cred că foarte cuvânt vor fi şi formalizate de asigurare a cantităţilor necesare de gaz de la furnizorii noştri externi. Pot să dau asigurări că nu avem probleme cu privire la asigurarea de gaz”, a mai spus Ciucă.

Cel puţin trei persoane au murit la Kiev şi şase au fost rănite, săptămâna trecută, după un nou atac masiv cu rachete al Rusiei care a vizat întreg teritoriul ţării şi a cauzat întreruperi ale energiei electrice şi alimentării cu apă, inclusiv Republica Moldova fiind afectată de o pană aproape generalizată de curent electric. Astfel, curentul electric pe teritoriul Republicii Moldova a fost întrerupt în majoritatea localităţilor din ţară, inclusiv la Chişinău, miercuri, în jurul orei 14:30, ca urmare a noului val de atacuri ruseşti cu rachete în desfăşurare în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.