DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Premierul Dăncilă și vicepremierul Viorel Ștefan au avut o întrevedere cu o delegație a Grupului Liberty House, precum și cu reprezenții Arcelor Mittal Galați

gov.ro
viorica dancila EAU

Premierul Viorica Dăncilă și vicepremierul Viorel Ștefan au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Grupului Liberty House condusă de președintele Grupului, Sanjeev Gupta, precum și cu reprezentanții Arcelor Mittal Galați.

Potrivit unui comunicat de presă cu acest prilej, premierul Viorica Dăncilă a salutat preluarea, de către grupul Liberty House a Combinatului Siderurgic din Galați, și a exprimat deschiderea și sprijinul Guvernului pentru extinderea investițiilor grupului în România. Totodată, premierul a punctat oportunitățile de investiții în special în ceea ce privește parteneriatul public-privat, precum și măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru a asigura un climat favorabil mediului de afaceri.

”Investiția dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că succesul ei reprezintă un succes și pentru țara noastră. Sper ca, în perioada următoare, să vă consolidați investiția în țara noastră și să puneți accent pe cercetare și inovare. România este o țară cu o creștere economică de 7% iar anul acesta am adoptat mai multe acte normative prietenoase cu mediul de afaceri” a declarat șeful Executivului.

La rândul său, președintele Grupului Liberty House, Sanjeev Gupta, a expus proiectele de investiții ale grupului la combinatul de la Galați, atât din perspectiva creșterii producției de oțel, dar și cât și din perspectiva resursei umane, ținând cont de specificul orașului.

”Combinatul are o mare infrastructură, iar cu o strategie bună de investiții, se poate poziționa ca o afacere de succes în regiune. Dorim să creștem producția de oțel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an și intenționăm să investim 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal. Totodată, vom face investiții în educație, sport și arte”, a declarat Sanjeev Gupta.

Reprezentantul companiei a evidențiat necesitatea îmbunătățirii infrastructurii de transport, mai ales în zona porturilor la Dunăre, precum și în ceea ce privește sistemul feroviar.

Cele două părți au convenit să colaboreze în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, în special în segmente inovatoare sau în ceea ce privește diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992, are sediul la Londra și filiale în Dubai, Singapore și Hong Kong.

Grupul are aproximativ 19.000 de angajați în toată lumea și relații comerciale cu 35 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.