Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Dăncilă şi preşedintele Republicii Macedonia au discutat despre consolidarea dialogului bilateral, inclusiv pe tema cooperării economice

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită oficială la Skopje, a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, în care cei doi oficiali au agreat să continue demersurile pentru consolidarea dialogului bilateral, inclusiv pe tema cooperării economice, potrivit Agerpres.

"Cei doi demnitari au discutat despre nivelul actual al relaţiilor bilaterale şi au agreat să continue demersurile pentru consolidarea dialogului bilateral, inclusiv pe tema cooperării economice, acolo unde există un mare potenţial", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, premierul Dăncilă a adresat felicitări pentru progresele realizate în procesele de integrare europeană şi euroatlantică, obiective majore transpartinice de politică externă ale Republicii Macedonia.

Citește și: Partidul Ecologist Român anunță înscrierea în rândurile sale a fostei organizații PMP Italia

Viorica Dăncilă a subliniat şi importanţa pe care Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene o va acorda continuării politicii de extindere a UE. Totodată, ea a menţionat necesitatea ca toate forţele politice să îşi asume un rol constructiv în adoptarea şi implementarea reformelor în Republica Macedonia pentru a putea utiliza oportunitatea oferită prin ultimele concluzii ale Consiliului UE, respectiv pentru a îndeplini condiţionalităţile necesare începerii negocierilor de aderare la finalul primului semestru din 2019. 

Potrivit Executivului, Dăncilă a reamintit disponibilitatea României de a acorda asistenţă Republicii Macedonia în procesul de negociere cu UE şi de aderare la NATO, având în vedere experienţa ţării noastre în aceste demersuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.