Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Finlandei demisionează

demisie

Demisia oficială a lui Katainen era necesară înainte ca preşedintele recent ales al Partidului Coaliţia Naţională, Alexander Stubb, să devină noul şef al guvernului de la Helsinki.
Preşedintele Niinisto a acceptat demisia cabinetului condus de Jyrki Katainen, cerându-i să asigure interimatul până la formarea unui nou cabinet.
Tot luni, grupurile parlamentare şi liderii de partid finlandezi s-au reunit în Parlament pentru a-şi nominaliza reprezentanţii la tratativele de formare a guvernului. Cu acest prilej, Alexander Stubb a fost ales să conducă negocierile, iar toate formaţiunile care alcătuiesc în prezent guvernul şi-au exprimat dorinţa de a continua cooperarea cu acesta.
Nul cabinet urmează să fie finalizat înainte de sfârşitul lui iunie, iar Parlamentul urmează să aprobe programul noului cabinet înainte de a pleca în vacanţa de vară.
Jyrki Katainen a anunţat în aprilie că va demisiona din funcţia de preşedinte al Coaliţiei Naţionale şi de la şefia guvernului în luna iunie. Sâmbătă, conservatorii din Coaliţie l-au ales pe Alexander Stubb în fruntea acestei formaţiuni care conduce executivul de la Helsinki.
Partidul Coaliţia Naţională este cea mai mare formaţiune ce compune actuala coaliţie guvernamentală, în care se mai regăsesc alte patru partide. Viitoarele alegeri legislative urmează să se desfăşoare în luna aprilie 2015. sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.