Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul desemnat al Moldovei pune conditii si anunta masuri drastice pentru a accepta functia

ue moldova

Maia Sandu, cea propusa pentru functia de prim-ministru al Moldovei de catre alianta de guvernare, are o serie de conditii pentru a accepta functia si anunta o serie de masuri pe care doreste sa le impuna pentru a scoate Moldova din criza. Fara un consens asupra solicitarilor sale, ea nu va refuza nominalizarea.

"Pentru că există diverse interpretări ale "condițiilor mele" pentru a accepta nominalizarea la funcția de Prim-ministru, vreau să fac următoarele precizări:

1) nu am cerut să formez eu Cabinetul de miniștri. Realizez că e dreptul partidelor să înainteze persoane conform acordului încheiat. Cred, totuși, ca trebuie să pot să "am un cuvînt de spus" asupra componenței.

2) Nu pot să-mi asum responsabilitatea pentru politica economică și financiară a statului și să fiu sigură că voi putea realiza toate măsurile pentru obținerea unui program cu Fondul Monetar Internațional atîta timp cît Guvernul nu are un partener de încredere la Banca Națională. Evenimentele din ultimele luni ne-au demonstrat că nu putem fi siguri că managementul actual al Băncii face tot posibilul pentru a asigura integritatea și stabilitatea sistemului bancar.

3) În primele zile ale activității sale, noul Guvern va trebui să vină cu un plan de măsuri anticriză, care va include și reducerea semnificativă a cheltuielilor publice. Este evident că, cel puțin pe termen scurt, aceste măsuri nu vor contribui la creșterea standardelor de viață ale populației. Pentru ca să avem obraz să cerem populației ca să ne sprijine să putem depăși această situație, care este o consecință directă a furtului din sistemul bancar, trebuie, cel puțin, să transmitem un semnal clar că instituțiile statului, în sarcina cărora este tocmai prevenirea unor asemenea ilegalități, sînt sancționate. De asemenea, am solicitat ca, înainte să inițiez orice discuție cu deputații, să am o întîlnire cu conducerea partidelor, cu participarea partenerilor de dezvoltare, pentru a mă asigura că avem aceeași înțelegere și același nivel de angajament cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindem în vederea deblocării finanțării externe, dar și pentru a exprima solicitările la care m-am referit mai sus", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.