Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul desemnat, despre boicotul din Parlament pe învestirea Guvernului Orban II: 'O să vină lumea și o să îi ia pe sus'

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern orban turcan

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la B1.TV, că PSD are două variante: fie varianta alegerilor parlamentare, fie învestesc Guvernul Orban II, adăugând că social-democrații se află într-o „situație absolut penibilă” dacă vor vota Executivul, asta după ce le-au demis printr-o moțiune de cenzură.

Citește și: Ludovic Orban pune demiterea Guvernului pe umerii lui Ponta: 'Cineva a jucat o comedie a Opoziției'

„Au două variante (cei de la PSD n.r.): anticipate sau să învestească Guvernul. Vă dați seamna ce ar fi ca noi și eventual alți parteneri care nu votează Guvernul ca Guvernul să fie investit de voturile PSD? Se ajunge la o prestație absolut ridicolă pentru PSD. Adică ei nu mai pot să facă Opoziție, ei o să răspundă la întrebarea – păi ați dat jos Guvernul și voi apoi îl reînvestiți? Se ajunge la o situație absolut penibilă.

Și povestea asta cu boicotul, că nu vin și nu se prezintă la vot. Nu ține asta. Nu poți să ții Parlamentul . O să vină lumea și o să îi ia pe sus. Cum să stea în Parlament și să se cramponeze ?”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că luni va depune sesizarea către Curtea Constituţională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR – n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească”, a afirmat duminică Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.