Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul desemnat Ludovic Orban: 'Echipele de negociere vor discuta și cu PSD, atât la Camere, dar și individual'

tvrnews.ro
ludovic orban

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există echipe de negociere care vor avea discuții și cu PSD, atât la nivelul celor două Camere, cât și individual, cu parlamentarii care se vor arăta dispuși să susțină Executivul PNL, anun'[ MEDIAFAX.

„Cu siguranță vom discuta și cu parlamentarii PSD. Știți că am format echipe de negociere la nivelul Camerei și la nivelul Senatului, vor aborda individual, și cu parlamentarii despre care știm că nu agreează, ca să spun așa, deviaționismul grav al conducerii PSD și care ar putea să voteze pentru ceea ce este bine pentru România”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la Parlament, întrebat dacă vor fi negocieri și cu parlamentarii PSD în vederea susținerii noului Executiv.

Chestionat dacă există semnale din partea PSD cum că vor oferi sprijinul, așa cum s-a întâmplat și pentru votul moțiunii, Ludovic Orban a răspuns: „Când vom avea, nu pot să zic certitudini, dar când vom avea garanții ferme din partea unor parlamentari, vom ști exact pe câte voturi suplimentare, față de formațiunile politice care vor decide să susțină Guvernul, putem să contăm”.

Liderul PNL a adăugat că liberalii vor fi foarte deschiși la aceste discuții, pentru că vor să aibă un parteneriat care să stabilizeze situația creată de PSD și să repare stricăciunile făcute de social-democrați.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

„Pornim foarte deschiși și foarte onești la aceste discuții. Chiar vrem să facem un parteneriat care să stabilizeze situația, să ne permită să reparăm toate stricăciunile, să oprim toate scurgerile prin găurile făcute în barcă de guvernările PSD. Oricine ne sprijină în acest demers, va avea de câștigat, nu va avea de pierdut. Oricine se cramponează de menținerea la putere a PSD-ului nelegitim, care a căzut pe moțiune de cenzură, face un rău imens României, și va avea de pierdut, inclusiv pe plan electoral”, a conchis Orban.

Pe de altă parte, liderul deputaților PNL Raluca Turcan a afirmat că nu vor exista discuții cu PSD în această perioadă, nici măcar pentru ca aleșii social-democrați să asigure cvorumul în plenul reunit în care va fi dat votul de învestitură pentru noul Guvern.

„În privința PSD pi ne-am convins ce parale fac. Adică, nu s-a schimbat nimic. Ne așteptăm la toate șicanele posibile și imposibile”, a declarat Raluca Turcan, miercuri, la Parlament.

Guvernul Orban va avea o configurație de maxim 16 ministere.

Ludovic Orban are negocieri în aceste zile cu partidele politice în vederea sprijinirii noului Executiv în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că premierul desemnat este Ludovic Orban. Decretul a fost publicat, marți seara, în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.