Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul estonian avertizează împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei

4liberty.eu
Kaja Kallas

Premierul estonian Kaja Kallas a avertizat luni împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina, provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice - inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare", a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul de ştiri german Redaktionsnetzwerk Deutschland.

"Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale", a mai spus ea.

"Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti' este "să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul", a continuat Kallas.

De teamă, unii au susţinut că sprijinirea Ucrainei pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti a însemnat escaladare. "Răspunsul meu la asta: apărarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia - slăbiciunea o provoacă", a mai spus ea.

"Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea", a avertizat Kallas, adăugând: "De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok".

Rusia se pregăteşte pentru un război lung împotriva Ucrainei, a scris Kallas. "O victorie rapidă este exclusă", a mai spus premierul estonian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.