Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Finlandei renunţă la demisia guvernului după scindarea partidului Adevăraţii Finlandezi

finlanda

Premierul finlandez, centristul Juha Sipila, care urma să se întâlnească marţi cu preşedintele Republicii pentru a-i prezenta demisia guvernului său, nu va mai face acest lucru, a anunţat preşedinţia finlandeză, relatează AFP. 'Nu mai este nevoie în prezent ca preşedintele Republicii să acţioneze în vreun fel. Întâlnirea dintre (preşedintele Sauli) Niinisto şi premierul Sipila este inutilă şi prin urmare a fost anulată', a anunţat preşedinţia pe Twitter, conform Agerpres.

Premierul Juha Sipila a intenţionat să depună demisia guvernului său din cauza alegerii în fruntea formaţiunii Adevăraţii Finlandezi (eurosceptici), care face parte din coaliţia guvernamentală, a unui eurodeputat condamnat pentru declaraţii rasiste, Jussi Halla-aho. Însă situaţia s-a schimbat după anunţul făcut de majoritatea deputaţilor formaţiunii Adevăraţii Finlandezi privind decizia lor de a părăsi acest partid politic pentru a pune bazele unei noi formaţiuni.

Aceasta, numită Noua Alternativă, urmează să se distanţeze de linia radicală antiimigraţie a lui Jussi Halla-aho şi s-a arătat dispusă să guverneze. Ea dispune de un număr suficient de parlamentari pentru a asigura o majoritate parlamentară în cazul în care centriştii şi conservatorii vor accepta noua formaţiune drept partener de coaliţie. Premierul Juha Sipila a anunţat marţi, la Helsinki, o nouă coaliţie de guvernare, punând astfel capăt crizei rezultate de alegerea lui Halla-aho în fruntea partidului Adevăraţii Finlandezi. 'Propun ca guvernul de coaliţie să continue cu grupul parlamentar Noua Alternativă', a declarat şeful guvernului centrist.

El a afirmat că doreşte să păstreze aceiaşi miniştri, între care cinci foşti membri ai Adevăraţilor Finlandezi care au refuzat linia radicală antiimigraţie şi antieuropeană a lui Halla-aho.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.