Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul francez îi SFIDEAZĂ pe protestatari și laudă intervenția VIOLENTĂ a jandarmilor

France 24
Protest Franța

Un număr de 481 de persoane au fost reţinute şi chestionate sâmbătă de poliţie, în Paris, iar 211 se află în custodie, potrivit celor mai recente cifre anunţate de guvernul francez. Prim-ministrul Edouard Philippe a apreciat intervenţia forţelor de ordine drept una remarcabilă, informează News.ro.

La finalul întâlnirii celulei de criză de la Ministerul de Interne, Philippe a mulţumit forţelor de ordine, pentru „intervenţia remarcabilă”, dar şi cetăţenilor calmi. El a anunţat că 481 de persoane au fost chestionate de poliţie până la acest moment şi că 211 se află în custodie.

"Vreau încă o dată să mulţumesc tuturor celor - responsabili politici, sindicali şi ai diferitelor asociaţii, precum şi cetăţeni - care au făcut apel la calm astfel încât francezii care vor să îşi exprime revendicările să nu se amestece cu cei care vor să distrugă şi să se lupte cu forţele de ordine", a subliniat Edouard Philippe.

Citește și: Virgil Ianțu a EXPLODAT pe tema Catedralei Mânturii: 'Aş vrea să văd instituţia bisericii construind şcoli şi spitale, salvând vieţi'

În jurul orei locale 10.00, în faţa perimetrului securizat de la Arcul de Triumf din Paris erau adunate peste o mie de persoane.

În apropiere de Champs-Elysées, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de „veste galbene”, iar mai mulţi oameni au fost opriţi să ajungă în Place de l'Etoile, pentru că au refuzat să îşi dea jos căştile, măştile şi cagulele.

Manifestaţiile anti-guvernamentale ale „vestelor galbene” de astăzi - numite „Actul patru” - au făcut ca unele staţii de metrou, Turnul Eiffel, muzeul Luvru şi mai multe magazine mari să fie închise, la fel şi numeroase restaurante.

În alte oraşe franceze au fost organizate manifestări similare, unde nu au fost înregistrate incidente, momentan.

Citește și: Avertizare de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care călătoresc în Franța

Citește și: VIDEO - Au început VIOLENȚELE în Paris: Polițiștii au dat cu gaze lacrimogene

Citește și: E HAOS în Franța - Forțele de ordine au reținut peste 300 de persoane și au scos în stradă 90.000 de polițiști

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.