Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Greciei, atac la extrema dreaptă din Franța

tsipras

Premierul grec, Alexis Tsipras, a avertizat sâmbătă la Atena în legătură cu ameninţarea reprezentată, în opinia sa, de către ''forţele populiste de extrema dreaptă în Europa'' şi îndeosebi de către Frontul Naţional (FN) în Franţa, relatează AFP. 

''Trebuie să se aleagă între respectarea democraţiei şi riscul unui avans al forţelor populiste de extrema dreaptă în Europa'', a declarat Tsipras înaintea unei întâlniri cu prim-secretarul Partidului comunist francez, Pierre Laurent. 

''Din cauza dificultăţilor din Uniunea Europeană, se constată un avans radical al Marinei Le Pen (preşedinta FN) şi a forţelor de extrema dreaptă (...) Dacă cineva vrea să fie proeuropean, atunci trebuie să respecte democraţia în Uniunea Europeană'', a afirmat premierul grec. 

Frontul Naţional se află pe primul loc în sondaje în Franţa pentru alegerile departamentale din 22 şi 29 martie. 

Guvernul stângii radicale condus de Tsipras poartă negocieri dure cu creditorii săi europeni pentru a gestiona datoria publică grea a Greciei. Tsipras a afirmat de mai multe ori că guvernele conservatoare europene, inclusiv cel portughez şi spaniol, încearcă să păcălească Atena pentru a împinge ţara spre o ''asfixie financiară''. Guvernul grec i-a avertizat pe partenerii săi că o continuare în UE a politicii de ''austeritate fiscală'' nu face decât să favorizeze euroscepticii şi avansul extremei drepte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.