Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Greciei i-a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui turc pentru victimele cutremurului

Greek Reporter
Kyriakos Mitsotakis

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, i-a transmis condoleanţe preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, într-un apel telefonic, pentru cetăţenii turci care au murit în cutremurul de 6,7 grade pe scara Richter care a zguduit Marea Egee vineri, transmite agenţia elenă de presă ANA, potrivit Agerpres.

Mai târziu, premierul grec a scris în engleză pe Twitter: "Tocmai l-am sunat pe preşedintele Erdogan pentru a-i prezenta condoleanţele mele pentru tragica pierdere de vieţi omeneşti din cauza cutremurului care a lovit ambele ţări. Oricare ar fi diferenţele noastre, acestea sunt momente în care popoarele noastre trebuie să stea împreună''.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

În răspunsul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, Fahrettin Altun, a transmis, de asemenea, condoleanţele din partea lui Erdogan şi speranţa că nu vor mai fi alte vieţi curmate. Această tragedie aminteşte încă o dată de cât de apropiate sunt cele două ţări, în ciuda diferenţelor lor politice, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că Turcia este pregătită să ajute Grecia, dacă este necesar.

Conform celui mai recent bilanţ comunicat de Agenţia guvernamentală de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), după seismul cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter, 12 persoane au murit şi 419 au fost rănite în Turcia. Cutremurul, produs la o adâncime de numai doi kilometri, s-a resimţit şi în Grecia, unde a făcut două victime şi a avariat mai multe clădiri pe insula Samos, precum şi în regiunile sudice ale insulei Chios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.