Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, acuză opoziţia că 'subminează democraţia' printr-o iniţiativă legislativă împotriva sa

benjamin netanyahu

Premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a acuzat miercuri coaliţia Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, că încearcă "să submineze democraţia" prin iniţiativa legislativă care vizează blocarea tentativei sale de forma un nou guvern, anunță MEDIAFAX.

Liderul alianţei Albastru & Alb, Benny Gantz, "încearcă să fure alegerile" prin această iniţiativă legislativă, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Citește și: Scandal între deputatul Ungureanu și ministrul Costache în timpul audierilor : ‘Speram să nu deveniți politician’

"Proiectul legislativ subminează bazele democraţiei", a subliniat premierul în funcţie al Israelului.

Blocul politic de dreapta care ar putea fi format în jurul partidului Likud, condus de premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu, a obţinut doar 58 de locuri în scrutinul parlamentar din Israel, sub majoritatea de 61 de locuri, ceea ce îngreunează sarcina formării viitorului guvern.

Partidul Likud (dreapta) a obţinut 36 de locuri în Knesset, iar Blocul politic de dreapta va aduna în total 58 de locuri, sub linia majoritară de 61 de locuri, arată rezultatele anunţate după numărarea a 99% din voturi. În acest context, premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu, va avea o sarcină dificilă în formarea viitorului guvern.

Citește și: Adrian Năstase este trist: Și știm, nimeni nu este sau nu a fost fără pată!

Alianţa de centru Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, va avea 33 de reprezentanţi în Knesset, informează site-ul Ynetnews.com.

În acest context, alianţa Albastru & Alb a anunţat miercuri că va încerca să formeze o majoritate pentru a adopta o iniţiativă legislativă prin care un prim-ministru inculpat să aibă interdicţie de formare a guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.