Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul indian le cere locuitorilor să se salveze prin izolarea la domiciliu / COVID-19

india

Străzile erau pustii, iar clădirile de birouri închise luni la New Delhi, capitala Indiei, în contextul restricţiilor impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, premierul Narendra Modi cerându-le oamenilor să rămână în casă şi să se salveze, relatează Reuters, scrie Agerpres.

India a raportat 415 cazuri de coronavirus şi şapte decese, însă experţii în sănătate spun că o explozie a îmbolnăvirilor ar putea fi iminentă, ceea ce ar suprasolicita o infrastructură de sănătate publică subfinanţată şi aflată deja în mare dificultate.

Modi a atras atenţia că numeroşi indieni nu iau în serios interdicţiile de deplasare.

"Vă rog să vă salvaţi pe voi şi pe familiile voastre. Urmaţi cu seriozitate instrucţiunile", a scris el pe Twitter.

Măsura de izolare a capitalei New Delhi, oraş cu peste 18 milioane de locuitori, va dura până la sfârşitul lunii.

Autorităţile au interzis adunările mai mari de cinci persoane în unele state indiene, inclusiv la Maharashtra, în vest, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri. Persoanele care încalcă interdicţia riscă sancţiuni.

În centrul financiar Mumbai, capitala statului Maharashtra, trenurile suburbane, care de obicei transportă 8 milioane de persoane pe zi, au fost suspendate până la sfârşitul lunii. Serviciile de autobuz au fost limitate la persoanele care lucrează în serviciile indispensabile, cum este sistemul de sănătate.

Ziarele au încetat să mai apară în ediţia tipărită la Mumbai, după ce vânzătorii au refuzat să le mai distribuie de teama coronavirusului.

În Pakistanul vecin, provincia sudică Sindh, care este condusă de opoziţie, a început să introducă măsuri de interdicţie de deplasare, inclusiv în cel mai mare oraş, Karachi, chiar dacă premierul Imran Khan a spus că este împotriva unor astfel de limitări din cauza consecinţelor economice asupra persoanelor sărace.

Nepalul, care a raportat numai un caz de coronavirus, a închis de asemenea punctele de trecere a frontierei terestre cu India şi China până la 29 martie.

La nivel global, s-au înregistrat oficial peste 325.000 de îmbolnăviri şi peste 14.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.