Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Indiei: 'Să ucizi în numele cultului vacii este de neacceptat'

vaca

Premierul indian Narendra Modi a condamnat joi seria de linşaje ale musulmanilor şi membrilor altor minorităţi, comise în India în numele cultului vacii, considerată sacră în hinduism, informează AFP, conform agerpres.

"Să ucizi oameni în numele cultului vacii este de neacceptat", a declarat liderul naţionalist hindus, în timpul unui discurs susţinut la Ahmedabad, în statul Gujarat (vest), de unde este originar.

ALERTĂ în Germania. O inchisoare este EVACUATĂ după descoperirea unei bombe

"Nimeni nu are dreptul să uzurpeze legea în această ţară. Violenţa nu a fost şi niciodată nu va fi un mijloc pentru a rezolva nici cea mai mică problemă", a subliniat Modi.

Această declaraţie a survenit la câteva zile după o nouă ucidere a unui musulman, înjunghiat mortal într-un tren ce pleca din Delhi, după ce a fost acuzat de agresorii săi că transporta carne de vită.

De doi ani de zile, India, ţară cu 1,25 miliarde de locuitori, este scenariul unor linşaje regulate ale musulmanilor şi uneori ale membrilor castei dalit - "spurcaţi", "care nu pot fi atinşi" - comise cu regularitate de miliţiile autoproclamate pentru protejarea vacilor.

Începând din aprilie, cel puţin zece musulmani au fost linşaţi în public în India.

Detractorii lui Narendra Modi i-au reproşat că închide ochii la aceste gesturi politico-religioase şi văd în aceste violenţe o manieră a majorităţii hinduse de a-şi impune religia asupra numeroaselor minorităţi care trăiesc în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.