Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul irakian serbează 'victoria' în oraşul Mosul

twitter.com
Irak Mosul Siria

Premierul irakian Haider al-Abadi a felicitat forţele de securitate irakiene pentru că au obţinut o 'victorie majoră' împotriva jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) la Mosul, dar luptele au continuat miercuri în acest oraş din nordul ţării, relatează AFP. La peste opt luni de la lansarea ofensivei forţelor irakiene pentru a recuceri Mosul, jihadiştii nu mai controlează decât o mică zonă în partea de vest a acestui oraş, al doilea din ţară, dar opun o rezistenţă feroce prin numărul de atentate sinucigaşe din ultimele zile.

Abadi a felicitat poporul, forţele de securitate şi liderii religioşi şiiţi 'pentru că au reuşit această victorie majoră la Mosul', potrivit unei declaraţii difuzate de televiziune marţi seara. Dar în oraşul vechi Mosul, sunetul de arme automate, tiruri de mortiere şi lovituri aeriene a arătat ca bătalia nu s-a terminat încă, anunţă Agerpres.

Forţele irakiene au lansat la 17 octombrie bătălia pentru a recuceri oraşul Mosul, capturat de SI în 2014. În prezent acolo ar mai fi doar câteva sute de jihadişti, majoritatea străini, încercuiţi într-un mic sector din oraşul vechi.

 

Totuşi, o pierdere a controlului de către jihadişti în oraşul Mosul nu va marca încheierea războiului împotriva SI, care controlează mai multe zone în Irak şi în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.