Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul irakian şi preşedintele egiptean s-au întâlnit la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei pentru un nou summit trilateral

Flikr
Iordania

Premierul irakian şi preşedintele egiptean au sosit marţi la Amman, pentru discuţii cu regele Abdullah al Iordaniei, concentrate pe cooperarea comercială şi economică între cele trei ţări, precum şi pe evoluţiile din regiune, informează dpa.

Regele Abdullah i-a primit separat pe premierul irakian Mustafa al-Kadhimi şi pe preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi pe aeroportul internaţional Queen Alia din Amman, potrivit unui comunicat al curţii regale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi trage semnalul de alarmă: Klaus Iohannis și pericolul dictaturii în România

Acesta este al treilea summit între liderii celor trei ţări, de anul trecut şi până în prezent, fiind totodată primul summit de când al-Kadhimi a preluat conducerea guvernului în Irak.

Fostul premier irakian Adel Abdul-Mahdi a participat la primul summit la Cairo, în martie 2019, iar preşedintele irakian Barham Salih a participat la cel de-al doilea summit, desfăşurat în septembrie anul trecut la New York.

Acest nou summit are loc în condiţiile în care economiile din regiune suferă din cauza restricţiilor din timpul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Vești proaste de la meteorologi - se schimbă vremea: ploi în 29 de județe

De asemenea, el se desfăşoară după ce ministrul irakian al comunicaţiilor, Arkan Shihab al-Sheibani, a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus după ce a sosit vineri în Iordania pentru a pregăti summitul de marţi.

Aceasta l-a obligat pe ministrul iordanian al economiei digitale şi antreprenoriatului Mothanna Gharaibeh, care l-a primit pe al-Sheibani pe aeroport, să se izoleze la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.