Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul irakian va efectua o vizită la Washington, unde va fi primit de Donald Trump

Trump & US flag

Preşedintele SUA, Donald Trump, îl va primi pe premierul irakian, Haider al-Abadi, la Casa Albă, până la finalul acestei luni, pentru a evoca în special ofensiva comună contra grupării Stat Islamic (SI) la Mosul, al doilea oraş din Irak, transmite marţi AFP, citând un anunţ al purtătorului de cuvânt al executivului american, Sean Spicer. Agenţia menţionată aminteşte de tensiunile apărute între Bagdad şi Washington după ordinul executiv al lui Donald Trump de la finalul lunii ianuarie, care bloca intrarea în SUA a irakienilor şi a cetăţenilor din alte ţări cu majoritate musulmană.

Măsura a fost blocată în justiţie şi un nou decret, care îl înlocuieşte pe primul, a fost semnat luni de preşedintele american, dar de această dată irakienii nu mai sunt vizaţi de restricţiile de intrare în Statele Unite. Acest fapt reprezintă "un pas important", care întăreşte relaţiile între Bagdad şi Washington, a indicat guvernul irakian.

Forţele Bagdadului au preluat controlul asupra sediului guvernului provincial şi a unui al doilea pod din Mosul, ultimul bastion al jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) în Irak, a anunţat marţi comandamentul comun al operaţiunilor, relatează AFP. De asemenea, forţele de securitate irakiene au anunţat că au preluat controlul muzeului din oraşul Mosul de la jihadiştii grupării SI, care l-au vandalizat în 2015, distrugând cu ciocanul statui antice, anunţă Agerpres.

Forţele irakiene au lansat de la mijlocul lunii februarie o vastă operaţiune pentru a prelua controlul în vestul oraşului Mosul, după ce au recucerit la sfârşitul lunii ianuarie cartiere din estul acestui oraş, al doilea din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.