Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Irlandei dă Marea Britanie de gol: Ce se întâmplă cu Brexitul

brexit

Marea Britanie va activa 'probabil' în ianuarie sau februarie articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează formal procesul ieşirii unei ţări din Uniunea Europeană, a declarat miercuri premierul irlandez, Enda Kenny, citat de AFP.

'Este o chestiune ce revine strict premierului (britanic Theresa May), dar, având în vedere discuţiile avute, impresia mea este că acest lucru se va întâmpla la sfârşitului lui ianuarie sau începutul lui februarie', a menţionat şeful executivului irlandez în timpul unei conferinţe de presă la Dublin.

Citește și: BOMBĂ Copilul lui Alex Velea cu Antonia va purta numele soțului artistei

Enda Kenny a precizat că a ajuns la această concluzie după întrevederile avute cu ministrul britanic însărcinat cu Brexitul, David Davis, şi cu secretarul de stat britanic pentru Irlanda de Nord, James Brokenshire.

Declaraţia premierului irlandez vine în aceeaşi linie cu cea a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a afirmat vineri la Bratislava că negocierile formale cu Marea Britanie vor fi iniţiate la începutul anului 2017.

Citește și: Oana Zăvoranu a SPART, la propriu, un MILIARD de lei

Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona stabileşte un termen legal de doi ani pentru negocierea termenilor părăsirii blocului comunitar, termen ce poate fi prelungit printr-un acord între Marea Britanie şi UE.

Responsabilii comunitari au cerut insistent Londrei să înceapă cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar, dar premierul Theresa May a declarat de mai multe ori că nu va iniţia acest demers până la sfârşitul anului în curs, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vitamina D ar putea fi folosită în tratarea diabetului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.