Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul irlandez Leo Varadkar: 'Niciun Guvern britanic nu ar trebui să impună controale vamale pe insula Irlanda'

Leo Varadkar

Premierul irlandez Leo Varadkar a declarat că niciun Guvern de la Londra nu ar trebui să instaleze posturi de control vamal pe insula Irlanda, încălcând dorințele populației din Irlanda și regiunea britanică Irlanda de Nord, informează The Financial Times, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

Liderul de la Dublin a salutat recentele afirmațiile făcute de Boris Johnson privind frontiera irlandeză, care a negat că Londra ar intenționa să instaleze puncte de control vamal la 5-10 mile de frontiera dintre Irlanda și regiunea britanică Irlanda de Nord.

"În decembrie 2017, Guvernul britanic a promis Irlandei și Uniunii Europene că nu va exista o frontieră fermă în urma Brexit, fără infrastructură fizică asociată controalelor și verificărilor. Și ne așteptăm ca Guvernul britanic să respecte acest angajament de bună-credință în acordul de ieșire", a afirmat premierul.

Varadkar a admis că ar putea fi necesare verificări în cazul în care Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără un acord, însă Dublinul nu ar accepta impunerea de verificări ca parte a unui acord.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Potrivit unor documente trimise la Bruxelles, Marea Britanie a propus un sistem prin care controalele vamale vizând bunurile asupra cărora planează suspiciuni ar urma să fie efectuate în interiorul Irlandei, în centre de control.

Boris Johnson a afirmat că „un stat unitar suveran ar trebui să aibă un teritoriu vamal unic”, însă nu a oferit detalii suplimentare despre propunerile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.