Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul irlandez va discuta cu Boris Johnson despre Brexit

Agerpres
Boris Johnson

Premierul irlandez, Leo Varadkar, urmăreşte să se întâlnească cu omologul său britanic, Boris Johnson, săptămâna viitoare, declarând sâmbătă că timpul este foarte limitat pentru ca Londra să continue promovarea noilor propuneri în privinţa Brexitului, prezentate săptămâna aceasta, transmite Reuters.

"Suntem în procesul de a încerca să aranjăm o întâlnire cu prim-ministrul Johnson săptămâna viitoare", a declarat Varadkar presei, informează agerpres.ro.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

"Timpul este limitat. Avem un summit european pe 17 şi 18 octombrie şi nu este rezonabil să ne aşteptăm ca 27 sau 28 de şefi de guvern să decidă şi să aprobe ceva ce au văzut cu o seară înainte sau cu două zile înainte", a afirmat şeful executivului de la Dublin.

La mai puţin de o lună de la data stabilită pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Boris Johnson urmăreşte să obţină schimbări semnificative ale modului în care este reflectat în acordul negociat de predecesoarea Theresa May cel mai controversat aspect, acela referitor la frontiera dintre provincia britanică a Irlandei de Nord şi statul membru UE, Irlanda.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă

Uniunea Europeană şi Irlanda au declarat joi că este puţin probabil ca aceste propuneri să conducă la un nou acord, Dublinul avertizând deschis că Marea Britanie se îndreaptă spre o ieşire fără acord dacă nu va face concesii suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.