Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut o vizită oficială în Rusia

Veterans Today
Benjamin Netanyahu Vladimir Putin

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia în pofida faptului că Moscova a condamnat planul acestuia privind anexarea unor părți din Cisiordania, relatează MEDIAFAX.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

"Sperăm că este vorba de politicieni responsabili care vor menține toate realizările obținute în relațiile internaționale în ultimul timp și care vor continua să dezvolte relațiile cu noi", a declarat Vladimir Putin.

"Mulțumită eforturilor depuse de dumneavoastră relațiile noastre au ajuns la un nou nivel în ceea ce privește securitatea și cooperarea militară", a adăugat acesta.

Benjamin Netanyahu a declarat marți că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului și regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Moscova a condamnat miercuri planul oficialului israelian, Ministerul rus de Externe avertizând că acesta ar putea duce la "escaladarea tensiunilor" și subminarea eforturilor pentru pace între Israel și palestinieni.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu țările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunității internaționale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni și peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizației Peace Now.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.