Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu acuză Iranul: Este 'cel mai antisemit stat din lume'

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul, în cadrul comemorării a 75 de ani de la elibarea lagărului nazist de concentrare Auschwitz, că este "cel mai antisemit regim din lume", relatează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Sunt îngrijorat că încă nu am ajuns la o poziție unită în fața celui mai antisemit regim de pe planetă. Un regim care încearcă să obțină o armă nucleară și să anihileze singurul stat al evreilor", a declarat Netanyahu, adăugând că "Israelul îi salută pe președintele Trump și vicepreședintele Pence pentru confruntarea tiranilor din Teheran".

Citește și: EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat, în același context, că lumea trebuie să fie unită în fața "valului de antisemitism".

"Trebuie să fim puternici în fața principalului stat care promovează antisemitismul, împotriva guvernului care neagă faptul că Holocaustul este o problemă legată de politica de stat și care amenință că va șterge Israelul de pe hartă. Lumea trebuie să fie puternică împotriva Republicii islamice Iran", a declarat Pence.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat în cadrul aceluiași eveniment că "după tot acest timp, antisemismul s-a întors" iar odată cu el "xenofobia și intoleranța și-au ridicat capul".

Citește și: Inspecția Muncii a desfășurat 121.273 de controale și a aplicat amenzi de 127 milioane de lei în 2019

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a susținut de asemenea că 40% dintre victimele holocaustului erau sovietici, relatează site-ul Ynetnews.com.

"Sovieticii și rușii au suferit foarte mult în timpul războiului, când vine vorba de Holocaust, aproximativ 40% din evreii omorâți erau din Uniunea Sovietică", a declarat Putin.

Germania nazistă a invadat Polonia în 1939, marcând declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. Germanii au construit mai multe lagăre de concentrare pe teritoriul ocupat, inclusiv Auschwitz, unde au fost ucise milioane de persoane, majoritatea, evrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.