Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, cere sancţiuni împotriva Teheranului, care a depășit limita impusă rezervelor sale de uraniu îmbogățit

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut ţărilor europene să instituie sancţiuni împotriva Iranului, după ce Teheranul a anunţat că a depăşit limita impusă rezervelor sale de uraniu îmbogăţit de acordul din 2015 privind programul său nuclear, relatează AGERPRES.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

"V-aţi angajat să acţionaţi imediat ce Iranul ar încălca acordul nuclear, v-aţi angajat să activaţi mecanismul pentru sancţiuni automate care a fost stabilit în Consiliul de Securitate al ONU. Aşa că vă spun: faceţi-o", a declarat Netanyahu, potrivit unui comunicat publicat de biroul său.

Un diplomat european a declarat pentru Reuters că există un mecanism prevăzut de acord pentru a fi activat în caz de "orice contradicţii" şi o comisie comună formată din semnatari ar urma să decidă următorii paşi.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

Decizia Iranului a fost primul pas major de încălcare a acordului nuclear de când SUA s-au retras, în urmă cu peste un an, din înţelegere şi au reimpus sancţiuni Teheranului.

Anterior în cursul zilei, ministrul energiei a acuzat Iranul că recurge la un "şantaj nuclear" stocând mai mult uraniu îmbogăţit decât i se permite în baza acordului, dar a precizat că o continuare a presiunii internaţionale va face Teheranul să dea înapoi.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

"Este o încălcare flagrantă a acordului. Iranul recurge la un şantaj nuclear. Practic ei spun lumii 'uite cât de aproape suntem de o armă nucleară' ", a declarat Yuval Steinitz pe postul public de radio Kan.

"Economia Iranului se prăbuşeşte (...) aşa că recurg la acţiuni dezechilibrate. Dacă presiunea continuă şi lumea nu cedează ei vor renunţa", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.